Duurzame duik

Duurzame duik

De Duurzame Duik is ontwikkeld door Greenhives. Het is een engagement programma voor bedrijven, gemeentes en instellingen, dat ingezet kan worden voor het creëren van draagvlak voor duurzaamheid binnen de eigen organisatie en het creëren van gedragsverandering gericht op duurzaam gedrag. De Duurzame Duik kan een dag, week, maand of in een doorlopende vorm ingezet worden.

Verkennend stadium

Bedrijven bevinden zich in heel verschillende stadia op het gebied van duurzaamheid. Het ene bedrijf is nog in een verkennende fase, terwijl andere bedrijven volop bezig zijn met het behalen van certificaten of zelfs bijv. al CO2 neutraal zijn. De Duurzame Duik kan heel handig in verschillende stadia worden ingezet. Zo kunnen we bijv. in de verkennende fase met brainstorm- of inspiratiesessies zorgen voor betrokkenheid bij duurzaamheid en ideevorming. Ervaring leert dat hoe eerder je medewerkers betrekt, hoe makkelijker maatregelen te implementeren zijn.

Implementatie duurzame maatregelen

De Duurzame Duik kan ook ingezet worden als tool om bepaalde duurzame maatregelen en ambities doorgevoerd te krijgen. Het is bijv. na het behalen van een duurzaamheidscertificaat van belang dat alle medewerkers betrokken blijven bij CO2-reductie en daar ook mee bezig zijn in hun dagelijkse werkzaamheden. Met de Duurzame Duik maken we maatregelen echt en gaan ze leven onder alle medewerkers. Zo kunnen we bijv. een bandenspannings middag organiseren, een wedstrijd uitzetten om zuinig rijden te bevorderen, een workshop CO2-bewustzijn bij medewerkers geven, een fietsplan opzetten, maar denk ook aan een vegetarische kookworkshop in de kantine, een planten markt met luchtzuiverende planten of een kledingruilbeurs om het bewustzijn in het algemeen te bevorderen. De Duurzame Duik zorgt er op deze manier voor dat medewerkers betrokken blijven en dat duurzaamheid werkelijk in het DNA van het bedrijf wordt geïmplementeerd.duurzame duik bedrijven greenhives